Feestelijke opening nieuw toestel Merkelân

Op 10 mei 2017 was het dan eindelijk zover, de opening van ons nieuwe speeltoestel “Ridderkasteel” in speeltuin ’t Merkelân!

De opening bestond uit twee delen: ’s ochtends een officiële opening onder leiding van wethouder Wietze Kooistra, waarbij de scholen/zorginstellingen uit Beetsterzwaag allemaal vertegenwoordigd waren (de Paedwizer, de Trime, Lyndensteyn en Talant). Onder de leerlingen waren lootjes verdeeld, en de wethouder koos voor elke school twee leerlingen uit om het toestel samen te openen. De kinderen konden als allereerste het nieuwe toestel beklimmen en zo het crêpepapier kapot scheuren. Een geslaagde actie! Onder het genot van cupcakes, gebak en snoepjes met limo of koffie voor de volwassenen werd er druk gespeeld. Ook de Leeuwarder courant was aanwezig en heeft dit leuke filmpje gemaakt. (klikbaar). Ook de NSGK was aanwezig!

Hieronder een foto-impressie van de geslaagde ochtend:

’s Middags hadden we de feestelijke opening voor de rest van het dorp en belangstellenden, en onder het genot van een ijsje (of 2, of 3….) was ook deze opening zeer geslaagd. Gelukkig hadden we ook mazzel met het weer!

Hieronder een foto impressie van de geslaagde middag:

 

We willen in het bijzonder PLUS supermarkt bedanken voor de tafels, limo, fruit (appels en bananen), koelwagen, De Jong’s IJS voor alle lekkere ijsjes! En Talant Kookpunt voor de cupcakes en taart! Het was een erg geslaagde middag.